Stari Mikanovci primjer korištenja EU sredstava

Direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš i Stjepan Čuraj boravili su i u Starim Mikanovcima na radnom sastanku s načelnikom Mariom Milinkovićem. Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića “Vedri dani” je završena, nositelj projekta bila je Općina Stari Mikanovci, a partneri su bili Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Energetskom obnovom povećana je toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, toplinska zaštita vanjskog zida, zamijenjena je vanjska stolarija te unutrašnja rasvjeta. Načelnik je zahvalio Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost što su ih prepoznali u svim projektima, a koji su uspješno realizirani.

Sada su od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja išle višestambene zgrade, javne ustanove, dječji vrtići, no sljedeće godine očekuju se natječaji za obiteljske kuće. Ovakvi projekti donose ugodniji boravak i kvalitetnije usluge – rekao je Čuraj.

Općinu Stari Mikanovci sada čeka obnova Šahovskog doma, za koju je potpisan ugovor i pokrenut postupak javne nabave, a realizacija počinje za tjedan dana, te Dom kulture.

CURAJ_0402

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nineteen + six =