Stožer civilne zaštite OBŽ spreman u slučaju pojave koronavirusa

Jučer je u prostorijama Osječko-baranjske županije održana sjednica županijskog Stožera civilne zaštite sukladno napucima Nacionalnog stožera. U Osječko – baranjskoj županiji trenutno nema oboljelih od koronavirusa, na Klinici za infektologiju bila su tri bolesnika sa sumnjom na virus, no nalazi su bili negativni. U slučaju veće potrebe, ima dovoljno kapaciteta – rečeno je na sjednici.

Tema sjednice bile su mjere u slučaju pojave koronavirusa u županiji. “U ovom trenutku Klinika za infektologiju može zbrinuti 52 bolesnika a kapaciteti se, u slučaju potrebe, mogu proširiti i na druge odjele. Možemo zbrinuti veliki broj bolesnika” – rekla je predstojnica Klinike doktorica Ljiljana Perić. “Razloga za pretjeranu zabrinutost nema, za paniku nikako a opreza nikada dosta jer svaka respiratorna infekcija zahtjeva samokontrolu” – kaže doktorica Perić.

Ako šmrčete, kašljete, kišete, činite to u maramicu ili ostanite kod kuće da ne prenosite viruse, svi se prenose na taj način a u slučaju sumnje u koronavirus, obratite se Epidemiološkoj službi – savjeti su građanima.

Uz bolničke kapacitete za oboljele, za one sa sumnjom u virus može se osigurati karantena u drugim objektima“- rekao je načelnik Stožera civilne zaštite, dožupan Goran Ivanović koji je dodao da je najvažnije, ne stvarati paniku.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 − 11 =

Vrijeme danas