Studenti izrađuju vizire za zaštitu medicinskog osoblja

Građanima, udrugama i raznim građanskim inicijativama koje pomažu da što lakše prebrodimo ovu kriznu situaciju pridružio se i Hrvatski studentski zbor koji je pokrenuo akciju izrade vizira za zaštitu medicinskog osoblja. Prvi primjerci su već dostavljeni u KBC Split, u projekt je za sada uključeno nekoliko pojedinaca na području Dubrovnika, Splita i Osijeka koji već danas započinju s izradom novog seta vizira.

Studenti su trenutno u potrazi za ljudima koji bi im pomogli pri izradi maski za svoje obližnje bolnice. Osim toga, potrebni su im 3D printeri koji bi izrađivali okvire vizira, na koje se postavlja plastična savitljiva folija koja štiti lice.

Akciju provodi Hrvatski studentski zbor, a Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku kao njihov član će se pobrinuti da osigura dovoljan broj vizira za KBC Osijek. Trenutno na području Slavonije i Baranje imaju na raspolaganju dvadesetak printera pomoću kojih će izraditi vizire i dostaviti ih osječkom KBC-u koji će ih onda, po potrebi, raspodijeliti u domove zdravlja i ambulante na našem području.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seventeen − 6 =