Studentska karta Osijek -Split samo 50 kn !

Vlakom za samo 6,20 kuna iz Osijeka do Vinkovaca ili za 50 kuna do Splita, i u obrnutom smjeru, dio je pogodnosti koje od danas imaju redoviti studenti s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije. Naime, danas (5. lipnja 2019. godine) župan Ivan Anušić i predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz d.o.o. Željko Ukić te član Uprave Damir Rubčić potpisali su Dodatak I. Ugovoru o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije.

Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Gradski prijevoz putnika d.o.o., Osijek i HŽ Putnički prijevoz d.o.o. Zagreb sklopili su 22. kolovoza 2018. godine Sporazum o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju integriranog prijevoza putnika na području Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a 30. siječnja 2019. godine HŽ Putnički prijevoz d.o.o. i Osječko-baranjska županija zaključili su Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije. Od tada Županija sufinancira 25 % od redovite mjesečne karte za studente za 2. razred redovitih vlakova. Kako je u cijenu mjesečne karte za studente već uračunat popust HŽ Putničkog prijevoza od 50 %, to znači da studenti plaćaju samo 25 posto cijene mjesečne karte, a imaju neograničen broj putovanja na relaciji za koju je kupljena.

Prema danas potpisanom Dodatku 1. Ugovora, uz sufinanciranje 25 % cijene mjesečne karte studentima koji imaju prebivalište i studiraju na području Županije, uvedeno je i sufinanciranje pojedinačne karte studentima s prebivalištem na području Županije, a koji studiraju na području Županije, ali i izvan područja Županije, također u iznosu od 25 % cijene karte.Osim toga, dogovoreno je i sufinanciranje karte studentima s prebivalištem na području Županije za prijevoz iz Osijeka u Split i obrnuto vlakovima koji voze petkom, odnosno subotom od 14. lipnja do 31. kolovoza 2019. godine u iznosu od 50 % cijene te karte. Karta po akcijskoj cijeni HŽ-a iznosi 100,00 kuna, pa – nakon subvencije Županije – konačna cijena za studente iznosi 50 kuna u jednom smjeru i vrijedi isključivo u direktnim vagonima koji voze na navedenoj relaciji

Projekt će se provoditi do 31. prosinca 2019. godine, odnosno do utroška planiranih sredstava, a za njegovu realizaciju u proračunu Županije planirano je 300.000,00 kuna.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović ističe da je jednostavna procedura korištenja subvencioniranog prijevoza. Studenti na svom studomatu trebaju izvaditi potvrdu da su redoviti studenti te je donijeti u Upravni odjel za gospodarstvo. Tu će dobiti potvrdu kojom na blagajnama HŽ-a dobivaju pametnu karticu kojom – dok god su redoviti studenti  i traje ugovor – mogu koristiti ove povlastice.

Ovakav oblik sufinanciranja prijevoza studenata provode i druge europske zemlje s ciljem revitalizacije željeznice, poboljšanja mobilnosti i bolje povezanosti stanovništva, te povećanje kvalitete življenja kako u urbanim tako i u ruralnim područjima.


Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

two × 2 =

Vrijeme danas