Sutra 8. đakovački Majstor

Društvo pedagoga tehničke kulture Slavonija provodi osmu po redu Manifestaciju tehničkog stvaralaštva „Danas mali- sutra veliki MAJSTOR“. Manifestacija će se održati sutra, 4. svibnja u OŠ J. A. Ćolnića s početkom u 9 sati u prostoru nastavno sportske dvorane. Više o manifestaciji nam je rekao predsjednik Društva Ivan Jukić:

Očekuje se prekrasna atmosfera gdje četrdeset ekipa, odnosno 80 učenika izrađuje tehničku tvorevinu iz šperploče, natječući se u brzini i kvaliteti izrade za vrijedne nagrade. Jukić opisuje kako izgledaju radne ekipe:

Manifestaciju koja se u Đakovu održava već osmi put osmislili su i provode članovi Društva pedagoga tehničke kulture Slavonija iz Đakova. Kasnije su Manifestaciju preuzela društva i udruge u tehničkoj kulturi te se provodi u većini gradova diljem RH, no pod nazivom Modelarska liga. Jukić ipak dodaje da im je drago što se ideja prepoznala i da im žele puno sreće. Imaju li djeca interesa za tehničku kulturu, odgovara Jukić:

„Danas mali- sutra veliki MAJSTOR“ natjecanje je djece koje za cilj ima promociju tehničke kulture, no isto tako, tijekom manifestacije može se pogledati prezentacija strukovnih zanimanja Srednje strukovne škole Antuna Horvata- stolare, bravare, kuhare, ali i  prezentacija novih tehnologija.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one + eight =