Sutra se obilježava Dan ružičastih majica

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači, što je ove godine i posljednji dan u mjesecu, 28. veljače. Obilježavanje ovoga dana u Hrvatskoj započelo je 2013. godine snimanjem video spota protiv cyberbullyinga Centra za edukaciju i prevenciju nasilja. Tada su i sami saznali što znači ružičasta majica koju u Hrvatskoj oblačimo već petu godinu zaredom. Voditelj Centra Dalibor Vlaho:

Od Vlahe saznajemo i kako se ovaj dan označava diljem Hrvatske:

Obilježavajući ovaj dan Savjet mladih Osječko-baranjske županije najavio je za sutra nekoliko aktivnosti – kratko predavanje srednjoškolcima i upoznavanje s pričom o Danu ružičastih majica te će podjeliti majice i to od 8.45 su u Osnovnoj školi Gorjani, od 10.40 u Ekonomskoj školi Braće Radić, a također će se prošetati đakovačkim Gradskim korzom, a zatim će posjetiti i dvije osječke škole. Centar za edukaciju i prevenciju nasilja sutra je i na prijemu kod predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović gdje će se upriličiti okrugli stol:

Nažalost, osim što tehnologija nosi mnogo toga dobroga, nosi i onu lošu stranu- vrlo lako možete postati žrtva, ali i napadač, upozorava Vlaho, dodajući da je odavno prošlo vrijeme kada smo poznavali samo fizičku vrstu nasilja.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

17 − four =