Svečano obilježena 12. obljetnica ustrojavanja Bojne Kune

Jučer je u Đakovu svečano obilježena 12. obljetnica Tenkovske bojne Kune Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Tom su prigodom novim pripadnicima Bojne Kune uručene beretke, a najuspješnijim pripadnicima dodijeljene su pohvale i nagrade.

Svečanosti su nazočili izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Mijo Validžić, načelnik Uprave za planiranje Glavnog stožera OSRH brigadni general Denis Tretinjak, zapovjednik Tenkovske bojne Kune pukovnik Valentin Skroza uz ostale predstavnike Hrvatske vojske i braniteljskih udruga te lokalnih vlasti.

General Jurković kazao je kako su pripadnici i pripadnice Bojne Kune provedbom zadaća na obukama i vježbama te pomaganjem civilnom stanovništvu pokazali da su dostojni nositi ime i tradiciju 3. gardijske brigade. Također, podsjetio je na ulogu i žrtvu pripadnika 3. gardijske brigade u Domovinskom ratu i pritom posebno istaknuo njihovu ulogu u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak.

„Od vas, pripadnica i pripadnika tenkovske bojne Kune, očekujem da po uzoru na vaše prethodnike iz Domovinskog rata, vođeni domoljubljem, motivirao i predano pristupite provedbi svih zadaća”, poručio je Jurković

U sklopu obljetnice posjetitelji su mogli razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske te pogledati pokaznu vježbu na kojoj su hrvatski vojnici demonstrirali borilačke vještine.

Također, izaslanstva su položila vijence i upalila svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima, a misno slavlje u katedrali sv. Petra predvodio je vojni kapelan Vladislav Mandura.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five × 2 =