Svi oni koji su ugovarali kredite s valutnom klauzulom u CHF i promjenjivom kamatnom stopom imaju pravo dobiti preplaćeni iznos!

U udruzi Franak podsjećaju kako je u lipnju ove godine Visoki trgovački sud Republike Hrvatske donio je presudu u takozvanom slučaju Franak kojom je valutna klauzula u švicarskim francima proglašena nepoštenom i ništetnom u ugovorima osam banaka koje posluju u Hrvatskoj. Tisuće građana koji su se zadužili u francima ovu su, kao i ranije presude, dočekali s oduševljenjem, no i dalje su preostale brojne nedoumice. Na njih su na tribini u Osijeku odgovore ponudili članovi udruge Franak. Najvažnije od njih je pitanje imaju li pravo na povrat preplaćnog iznosa.

“Bez obzira je li netko u dugu ili još uvijek otplaćuje kredit, svaki građanin koji je ugovorio kredit s valutnom klauzulom u švicarskim francima i promjenjivom kamatnom stopom ima pravo dobiti razliku tečaja i kamate koja nije naplaćena na zakonit način” rekao je član Udruge Franak Goran Aleksić dodajući kako žele osvijestiti građane da imaju pravo tužiti banke i dobiti svoj novac. Pravomoćnu presudu na Visokom trgovačkom sudu ocijenili su kao završetak bitke nakon čega preostaju samo privatni sudski procesi. U Udruzi Franak izračunali su kako bi banke građanima morale vratiti ukupno 10 do 15 milijardi kuna. (foto:Pixsell)

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

4 × five =