Svjestan zabrinutosti građana, nadbiskup Hranić poziva na odgovornost i molitvu za prestanak pandemije

Iako je brojem velika zajednica Provincijalnoga samostana Milosrdnih sestara Sv. Križa nastojala primjenjivati upute za prevenciju od zaraze Covid-19, ipak je zaraza zahvatila više časnih sestara te samostanske zajednice, a uz to i dva slučaja u Nadbiskupskom domu i jedan slučaj svećenika, nastanjena u Bogoslovnom sjemeništu, stoji u dopisu nadbiskupa Đure Hranića. Razumije, navodi, da su ti slučajevi zaraze kod građana izazvali i osjećaj nemira i zabrinutosti, pogotovo kada su zna da je među zaraženima nadbiskup u miru mons. Marin Srakić koji je slavio sakrament potvrde.

Pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić je u subotu predvodio u samostanskoj crkvi sv. misu s doživotnim zavjetima jedne mlade sestre te je u samoizolaciji kao i sam nadibskup Hranić te kancelar i tajnik Nadbiskupskog ordinarijata. U samoizolaciji su i svi ostali svećenici, bogoslovi i časne sestre koji su bili u kontaktu s nekim od zaraženih osoba.

Hranić je izrazio nadu da više neće biti novih slučajeva zaraze, te pozvao sve na oprez i odgovornost a vjernike na molitvu za što skoriji potpuni prestanak pandemije.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

four × four =

Vrijeme danas