Svjetski dan Crvenog križa

Danas, 8. svibnja, obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te Tjedan Crvenog križa od 8. do 15. svibnja. Najbrojnija je to i najstarija svjetska humanitarna organizacija koja je provođenjem svoje misije prisutna u gotovo svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova i volontera.

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u čast Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa, rođenom na današnji dan 1828. godine u Genevi, a proslavom ovoga dana u Republici Hrvatskoj započinje i obilježavanje Tjedna Crvenog križa, 8. – 15. svibnja.

Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek tim povodom provodit će redovnu kampanju za prikupljanje prehrambenih artikala koja se provodi pojačano i u okviru projekta “Zajedno za društvo jednakih mogućnosti” financiranog sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Planirana je i podjela higijenskih paketa korisnicima navedenog projekta s područja općina Čepin, Vladislavci i Vuka svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 sati dostavom paketa do korisnika, a za osobe treće životne dobi održat će se redovne akcije mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, i to u Sarvašu 8.5., Dopsinu 9.5. i Osijeku 11. i 14.5.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

nine + 12 =

Vrijeme danas