Svjetski dan tablice množenja u Osnovnoj školi Budrovci

U petak, 28. rujna škola je po prvi put sudjelovala u obilježavanju Svjetskog dana tablice množenja (WMTD – World Multiplication Table Day), besplatnom obrazovnom događaju koji se održava po osmi put do sada. Ove godine u aktivnostima je sudjelovalo 4 579 škola, od čega je 59 škola iz Hrvatske.

Projekt  je pokrenuo Andrzej Grabowski, matematičar i tvorac matematičkih karata Grabowski „Tablice množenja“, te od 1998. pokretač Poljskog natjecanja u znanju tablice množenja.

Glavna svrha projekta je popularizacija zabavnog oblika učenja i učenja matematike. Događaj WMT Day potiče sve da se prisjete osnovnih pravila i svojstava množenja na zabavan i neobičan način.

“Mi smo ovaj dan obilježili kratkom provjerom znanja prije prvog sata. Učenici 3. razreda sa svojom učiteljicom Ružicom Sučić ispitivali su ostale učenike i učitelje tablicu množenja pomoću malih pisanih ispita. Točnost su im pomogli provjeriti učenici viših razreda koji pohađaju dodatnu nastavu matematike, zajedno sa učiteljicom matematike Marijom Kušić. Najuspješniji sudionici koji nisu pogriješili ni u jednom računu, zasluženo su osvojili značke i certifikate koji potvrđuju njihovo poznavanje tablice množenja. Značke su se s ponosom nosile cijeli dan.” 

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

10 − 7 =