TEMA DANA: Ili razgovor ili novi prosvjed

Jučer se diljem Hrvatske održao prosvjed umirovljenika pod geslom Zaustavimo siromaštvo i poniženje u starosti. Jedan se održao i u Osijeku na Trgu slobode, a sudjelovali su i đakovački umirovljenici. Osim umirovljenika prosvjedu su se pridružile i mlađe osobe, no međutim nijedan političar se nije odazvao na poziv, rekao nam je predsjednik đakovačke podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske Željko Kovač koji dodaje da se po njihovim procjenama okupilo 600-tinjak prosvjednika. Evo koji su njihovi glavni zahtjevi:

Također, Kovač kaže da nisu mogli dobiti pozornicu, već da su improvizirali te da nisu bili zadovoljni s razglasom, što ih nije omelo da iznesu sve svoje zahtjeve. Nezadovoljni umirovljenici se nadaju razgovoru s vladajućima. Rok za razgovor nemaju, ali se nadaju skorom odgovoru na prosvjed:

Kovač napominje da je njihova središnjica u svakom trenutku spremna za razgovor, a ukoliko se isti u skorom roku ne ostvari, dogodit će se još jedan masovniji prosvjed na Trgu sv. Marka u Zagrebu.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four × four =