Teška krađa u Gašincima

Protekli tjedan na području PU Osječko-baranjske dogodile su se tri teške krađe. Nepoznati je počinitelj, u noći s 23. na 24. studenog provalio u skladište prodavaonice u Gašincima. Počinitelj je ukrao cigarete vrijednosti više tisuća kuna. Preostale dvije krađe dogodile su se u Osijeku- provala u prodavaonicu odakle je počinitelj ukrao razna pića vrijednosti nekoliko tisuća kuna te u stan odakle je vlasnici otuđen nakit vrijednosti više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima te upozorava na mjere samozaštitnog ponašanja kako kradljivcima ne bi stvorili povoljne mogućnosti.

Obratite pažnju na nekoliko savjeta:
• U uredskim prostorima osobne predmete stavljajte u svoju ladicu ili ormarić, zaključavajte ih i nosite ključ sa sobom. Bolje je trenutan osjećaj nelagode pred kolegama, nego sumnjičenje cijelog radnog vijeka.
• Novčanik i etui s dokumentima držite uvijek uza se ili barem ključ ladice ili ormarića gdje ste ih pohranili.
• Dok u garderobi čekate liječnički pregled, ponesite sa sobom vrjednije predmete ili ih odložite na vama vidljivo mjesto.
• Nikada ne ostavljajte novac i dokumente bez nadzora.
• Ostavljanjem odjeće u garderobi na bazenu nije nestala vaša odgovornost za ključić ili privjesak kojim ste trenutno osigurali vaše stvari.
• Odgovorne osobe u tvrtkama, ustanovama i sličnim prostorima, ali i vlasnici objekata koji građanima pružaju uslugu (frizeri, kafići i slično), dužni su upozoriti svoje sugrađane da pripaze na svoje stvari i predmete koje odlažu.
• Zateknete li nekog nepoznatog, ima jedna fraza koju lopov ne voli čuti: „Oprostite, mogu li Vam pomoći!“.
• Ako vam se pak dogodi da vas okradu, prilikom podnošenja prijave dobro promislite i sjetite se svih pojedinosti koje su prethodile krađi: kretanje i zamjećivanje sumnjivih osoba, ali i mogućih osobnih propusta, upozorite druge osobe na počinitelja, zamolite druge osobe da vam pomognu, organizirajte pomoć, pobrinite se za žrtvu, upamtite što više pojedinosti o počinitelju, budite na raspolaganju kao svjedok i otuđene kartice odmah poništite.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eighteen − eight =