Tijekom Martinja evidentirano 40 alkoholiziranih vozača

 

Tijekom listopada u Osječko baranjskoj županiji dogodile su se 244 prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a 74 ih je ozlijeđeno. Više je nesreća nego prošle godine i to čak 86 ali je zato manje stradalih osoba. I dalje je glavni uzrok neprilagođena brzina, a odmah na drugom mjestu je oduzimanje prednosti prolaska. Pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa Vitomir Lučić podsjeća na nesreću koja se dogodila u subotu u Jelačićevoj u Đakovu.

Kada je u pitanju vikend u kojem se obilježavalo Martinje i u kojem je policija pojačno nadzirala promet, u Đakovu se dogodila samo jedna prometna nesreća.

Pored toga, na cijelom području uprave evidentirano je ukupno 294 prekršaja, od čega se 40 odnosilo na upravljanje motornim vozilom uz prisutnost alkohola u krvi vozača i jedan na upravljanje vozilom uz prisutnost droga u organizmu . Policijski službenici obavili su kontrolu ukupno 944 vozača. Od 40 vozača kojima je utvrđena prisutnost alkohola u krvi, 32 su bili vozači osobnih automobila i 8 biciklista. U vrijeme akcije, na području PU osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. Dvojici sudionika prometnih nesreća evidentirali smo nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 + 6 =