Tijekom vikenda evidentiran 41 vozač pod utjecajem alkohola

Policijska uprava Osječko-baranjska izvijestila je da je tijekom vikenda, od 15. do 17. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirala 41 vozača pod utjecajem alkohola . Osim alkohola evidentirano je još 160 prekršaja od čega najviše, njih 75, prekršaja prekoračenja brzine kretanja.

I na području Đakova su u prometu zatečeni alkoholizirani vozači. Naime, u nedjelju, 17. srpnja, u 2,10 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 27-godišnjak iz Đakova. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 0,89 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Također u nedjelju, u 3,10 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 49-godišnjak. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,62 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Iz Policijske postaje Đakovo najavili su kako će u srijedu, 20. srpnja u vremenu od 08,00 do 14,00 sati na području PP Đakovo provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Također tijekom vikenda 23/24. srpnja u vremenu od 23,00 do 05,00 sata na području PP Đakovo provest će se pojačane mjere s ciljem utvrđivanja prekršaja prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača, kao i drugih prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

six + one =