Tragovima učiteljice Lane Ključarić

U osječkom Muzeju likovnih umjetnosti otvorena je izložba radova pod nazivom “Tragovi”, autorice Lane Ključarić.  Osim što je učiteljica likovne kulture u Osnovnoj školi Drenje, ona je i umjetnica koja radi s kemijskom olovkom. Posjetitelji mogu vidjeti devet radova nastalih unazad dvije godine u tehnici kemijska olovka na papiru, dok će deseti rad nastajati u Muzeju sve do 14. listopada do kada je i otvorena izložba.

Zašto baš crna kemijska olovka? Umjetnica Lana drži je u ruci od rođenja i njezina varljiva jednostavnost odiše pitanjima trajnosti: naše ljudske i one umjetničke. Ovi tragovi na papiru, koji svoje crnilo ostavljaju sve dok u olovci ima tinte, mogu i označavati uzorak naših otkucaja srca, koji su također mjerljivi i stvarni sve dok u nama ima duha i daha. Kada se jedna olovka isprazni, njezinu je radu došao kraj, trag se zaustavlja i obrisi crteža više se ne šire, naglasila je kustosica izložbe Valentina Radoš.

Uz ravnatelja Darka Čotu, izložbu su posjetili učitelji i učenici OŠ Drenje te tako pružili podršku učiteljici Ključarić.

 

Izvor: OŠ Drenje

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seventeen − six =