Treba li Grad Đakovo po uzoru na Općinu Semeljci sufinancirati odvoz miješanog komunalnog otpada?

Poskupljenje odvoza otpada u Đakovu potaknulo je brojna pitanja građana jer ako vam račun za odvoz miješanog komunalnog otpada naraste od 50 do 120 posto sigurno će vas zanimati zbog čega tako drastično poskupljenje. Naime, mnogi stanovnici Đakova nakon poskupljenja, danas plaćaju od 120 do 160 kuna račun za mjesečni odvoz miješanog komunalnog otpada, što podrazumijeva četiri pražnjenja zelenog spremnika. Za usporedbu, mještani Općine Semeljci za ovu potrebu mjesečno izdvajaju 30 kuna, a razliku do 54,40 kune sufinancira Općina. Poskupljenja nije bilo. Grga Lončarević, načelnik semeljačke općine.

U ovu cijenu je uključen jedan odvoz mjesečno mješanog komunalnog otpada, jedan odvoz plastike, jedan odvoz biootpada i jedan odvoz papira. Paralelno s tim imaju i razdvajanje otpada na kućnom pragu tako da uz ove četiti osnovne kante, skupljaju u zasebnim vrečicama lim, staklo, tekstil, obuću i drugo, doznajemo iz semeljačkog Komunalnog društva Junakovci. Kako su istaknuli, više je stavki koje utječu na cijenu odvoza otpada, a je li u Đakovu bilo potrebno ovako drastično poskupljenje, pitanje je koje se samo od sebe nameće.

U instagram anketi Novog radija; Treba li Grad Đakovo sufinancirati odvoz miješanog komunalnog otpada po uzoru na Općinu Semeljci, 78 posto pratitelja odgovorilo je pozitivno, 19 posto smatra da to nije potrebno dok je 3 posto neodlučno.

Hits: 29

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

4 × five =

Vrijeme danas