Troje vozača sudjelovalo u prometnim nesrećama bez položenog vozačkog ispita

U vremenu od 26.04.-02.05.2021. godine na području policijske postaje Đakovo evidentirano je 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Dana 26.04.2021. godine oko 10,00 sati, u Đakovu u Ulici P.Preradovića 172, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovala vozačica osobnog automobila uslijed nepropisnog uključivanja u promet.

Dana 27.04.2021. godine oko 16,15 sati, u Ivanovcima Đakovačkim, Grobljanska 14, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovala vozačica osobnog automobila uslijed neprilagođene brzine.  

Dana 29.04.2021. godine oko 14,50 sati, u Đakovu, S.Radića 1, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovala vozačica osobnog automobila uslijed nepropisnog obilaženja. Nakon prometne nesreće vozačica je sa osobnim automobilom napustila mjesto događaja a da s drugim sudionikom prometne nesreće nije popunila i potpisala Europsko izvješće ili na drugi način razmijenila osobne podatke i podatke o vozilu s kojim je prouzrokovala prometnu nesreću. Vozačica i vozilo su naknadno pronađeni po policijskim službenicima PP Đakovo, te obavljenim očevidom utvrđeno je da je ista upravljala osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, jer nije položila vozački ispit.

Dana 29.04.2021. godine oko 14,55 sati, u Đakovu, P.Preradovića 29, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovala vozačica osobnog automobila uslijed nepropisnog kretanja vozilom po kolniku. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je ista upravljala osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, nije položila vozački ispit.

Dana 29.04.2021. godine oko 19,05 sati, na Državnoj cesti broj 7, odnosno na raskrižju Državne ceste broj 7 i Ulice Šokadije u Strizivojni, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je prouzrokovao vozač osobnog automobila uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom po kolniku. Nakon što je prouzrokovao prometnu nesreću vozač je pješice napustio mjesto događaja, a da vlasniku oštečenog vozila nije ostavio  podatke o sebi i vozilu s kojim je prouzrokovao prometnu nesreću. Vozač je pronađen od strane policijskih službenika PP Đakovo. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je isti upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno nije položio vozački ispit i isti je bio pod utjecajem alkohola u krvi u koncentraciji od 0,92g/kg.

Dana 29.04.2021. godine oko 22,30 sati, u Semeljcima, Školska 1, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao vozač  osobnog automobila uslijed nepropisnog kretanja vozilom po kolniku. Nakon  prometne nesreće vozač je sa osobnim automobilom napustio mjesto događaja a da vlasniku oštečenog  prometnog znaka nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je prouzrokovao prometnu nesreću. Vozač i vozilo su naknadno pronađeni po policijskim službenicima PP Đakovo.

Dana 02.05.2021. godine oko 23,30 sati, u Đakovu, na raskrižju Ulica A.Hebranga, N.Tesle i V.Nazora, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao vozač osobnog automobila uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom po kolniku. Utvrđeno je da je vozač osobnog automobila upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u krvi u koncentraciji od 1,48 g/kg.

POJAČANE MJERE

Tijekom vikenda 07.05.- 09.05.2021. godine, a u cilju većeg nadzora prometa na cestama, na području Policijske postaje Đakovo provest će se pojačane mjere usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „Četiri ubojice u prometu” (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Pojačane mjere biti će usmjerene i prema vozačima motocikla, mopeda, kao i prema ponavljaćima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

11 + two =