TS “Dyaco” ima najslušaniju pjesmu festivala “Zlatne žice Slavonije, Požega 2022.”

Ovogodišnji požeški festival obilježen je s izrazito bogatim programom i vrlo šarolikim sadržajima. Program je započeo u petak, 2. rujna, s fišijadom i natjecanjem u kuhanju ribljeg paprikaša u Parku kod Orljave. “Tambura nas spaja” naziv je susreta tamburaških orkestara koji je iza 19 sati u nedjelju održan na šetalištu ispred suda. U 21 sat započeo je najvažniji događaj cijelog požeškog festivala, večer novih tamburaških pjesama “Zlatne žice Slavonije”. Na središnjoj pozornici Trga Svetog Trojstva zasjale su žice velikog festivalskog orkestra koji je besprijekorno otpratio svih 22 izvođača. Neki izvođači do sada su nastupili više od dvadesetak puta na festivalu. Doajen tamburaške pjesme, Šima Jovanovac, jedan je od pjevača koji je od davnih devedesetih vjeran požeškom festivalu, Miroslav Škoro desetljećima je prisutan kao izvođač i kao autor mnogih tamburaških pjesama, Stjepan Jeršek Štef nastupio je sa svojim hitovima najmanje desetak puta, dok su TS Ravnica sa Željkom Lončarićem Žecom neizbježni gosti festivala.  Slavonske lole su kroz dva i pol desetljeća upravo na ovome mjestu plasirali svoje najveće hitove.

Od tamburaških sastava modernijeg zvuka nastupile su Gazde, koje su također redoviti gosti festivala još od ’95. godine. Bosutski bećari novom su pjesmom “Svatovska” ostali vjerni svojoj produkciji pop tambure. Cure Iz CEntra zablistale su s veselim čardašem “Ženski rusvaj”. Lidija Bačić Lille prvi je put gostovala u Požegi, a Slavonija Band, kao česti gosti festivala, imaju novi hit “Kad me isprate ravnice”. Džentlmeni svojom pjesmom poručuju “Zavedi me”, a Cecilija Rudić, popularna slavonska pjevačica i TV voditeljica, izvela je u sedam osminskom ritmu domoljubnu skladbu “Lijepa naša u srcu”. Vranac se kroz pjesmu pita “Zar je stvarno gotovo?”, Lege nam poručuju odličnom ljubavnom baladom “Spreman sam na sve” da za pravu ljubav možda još uvijek ima nade. Žeteoci su dobili pravo nastupa na Požegi kao pobjednici ovogodišnjeg festivala Zlatni glas Zlatne doline u Kaptolu. Ivan Štivić traži svojim baršunastim glasom “Čašu za lijek” od ljubavnih jada, a Željko Barba je u Požegi prisutan namanje dvadeset godina i pjesmom “Dođi kući, pendžere otvori” sve nam je rekao. Popularni Kvartet Gubec pjesmom “Nema kući sedam dana” poručuje da nije lako bećar biti jer sedam dana moraš piti. Ostala su još dva sastava klasične tamburaške postave ; TS Šokci s “Nebom iznad Slavonije” i Tkanica s pjesmom kojoj naslov “Šokac i tambura” sve govori. Za šečer na kraju ostala su dva odlična pop tamburaška sastava. Posegana za svoju “Ljubav” već ima snimljen odličan videospot, a Kas ima samo jednu “Jedinu”.

Pored ovih vrhunskih izvođača, prema glasovima slušatelja, najslušanija pjesma ovogodišnjeg festivala Zlatne žice Slavonije pripala je TS Dyaco. Pjesma “Najdraži se vječno pamte” posvećena je prerano preminulom članu Slavenu Crnojeviću. Tekst za pjesmu su pisali Mislav Živković i Matej Češkić, glazbu za pjesmu je napravio Mislav Živković i aranžman za pjesmu Mislav Čatić.

Pogoci: 21

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 − two =

Vrijeme danas