Turnir ulične košarke: „Streetbasket Đakovo 2020“

U sklopu ovogodišnjeg „Đakovačkog ljeta“ Košarkaški klub Đakovo organizirao je još jedan turnir ulične košarke, ovaj put pod nazivom „Streetbasket Đakovo 2020“. Tijekom subote, 22 kolovoza, uz malu pauzu, svoja košarkaška umijeća pokazalo je gotovo 120 sudionika u raznim kategorijama.

Mlađi uzrasti i djevojke nastupili su u prvom dijelu dana dok je kasnije popodne i večer bilo rezervirano za seniore. Početnici su održali demonstracijski trening i igrali se na košarkaškom poligonu sa trenerom Lončarićem te su se okušali u pogađanju slobodnih bacanja. Iako su svih 15-tak bili više nego dobri, nešto precizniji bili su:Luka Unterajner, Franko Perković i Antonio Josipović.

U konkurenciji mlađih kadeta sa 6 ekipa igralo se u dvije grupe. Nakon razigravanja i utakmica za poredak najuspješniji su bili: ZUMIĆI ( Ivan Kovačić, Ivan Galović, Patrik Novoselić ), OKO BABINO ( Luka Mlakar, Jakov Šimić, Emanuel Kolarik, Tomislav Ljubičić ) i BEZIMENI ( Domagoj Davidović, Nikola Matan, Antun Ilakovac, Luka Veselinović ). Kadeti sa prijavljenih 5 ekipa igrali su međusobno te su najuspješniji bili: STARI BOSTON ( Mislav Dragić, Ivan Garvanović, Darjan Božić, Marko Knez ), NOLAJFERI ( Luka Ugarković, Stjepan Mršić, Lovro Ćurić, Ante Obradović ) i DJEDOVI PATULJCI ( Ivan Goluža, Josip Petric, Dario Lulić, Lovro Šimundić ).

Djevojke su igrale na dvije dobivene utakmice pa je poredak: TRILS ( Matea Samardžić, Melani Ravlić, Lea Ivanović, Magda Tilman ) i BASKETBALL ( Ana Marija Pitinac, Jelena Pralas, Laura Aleksa, Magdalena Pitinac )

U nekoj vrsti uvoda za natjecanje seniora za pucanje „trica“ javilo se 26 igrača. Šutiralo se 10 šuteva sa 5 pozicija. Najbolji sa respektabilnih 7/10 bio je Filip Vujeva. Rezultat 5/10 ostvarili su Ivan Miličević, Dominik Pavlović i Robert Gal.

Sa prijavljenih 45 igrača u 11 ekipa, seniorsko natjecanje igralo se u dvije grupe. Nakon razigravanja koje je obilovalo uzbuđenjima te još boljim polufinalima, već duboko u večernjem terminu odigrane su utakmice za konačni poredak. Najbolji su opravdali plasman u završnicu koja je također obilovala dobrom, kvalitetnom i napetom uličnom košarkom.

Utakmica za treće mjesto, rekli bi prava prvenstvena sa tvrdim i ponekad „graničnim“ potezima, zasluženo je otišla mlađoj ekipi „Španera“ koji su pobijedili iskusne „veterane“ iz ekipe „40+“ sa 17:14. Ipak su mladost i srčanost prevladali nad starijim i nešto iskusnijim protivnicima.

Kako finalu i dolikuje, posebno je dobra bila utakmica koja odlučuje o pobjedniku Turnira. Zasluženo je to ove godine ekipa „Novog radija“. Konačan rezultat finala bio je 21:18 za „Novi radio“. I uz vrlo teške protivnike Martinović, Kelava, Miličević i Čupić pokazali su kvalitetu i zadržali reputaciju koja ih prati još od mlađih igračkih dana. Ukupan poredak u završnici:

  1. NOVI RADIO ( Neven Čupić, Ivan Miličević, Goran Martinović, Tomislav Kelava, Domagoj Soldo)
  2. MALJINI PANJEVI ( Patrik Cindrić, Filip Vujeva, Petar Tomić )
  3. ŠPANERI ( Mihovil Češkić, Ivan Car, Domagoj Glavaš, Ante Grbeša )
  4. 40+ ( Marijan Petrović, Vedran Kšan, Robert Francem, Davor Mikulić )

Osim pobjednika i najboljih u svim konkurencijama, nitko nije kući otišao praznih ruku. Štimung i atmosfera bila je prava „basketaška“. Za „muzičku podlogu“ se cijeli dan brinuo odličan DJ Grgo Kvesić. Pri ruci je bilo još bolje domaće đakovačko pivo i sokovi „BlackHatCraftBrewery.

Na koncu, sigurno gotovo 400 zadovoljnih gledatelja završnice ali i još više onih koji su tijekom dana prošli i zastali malo pogledati natjecanje dokaz je da košarka u Đakovu i nadalje ima svoju publiku.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × 1 =

Vrijeme danas