U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema

Predstavnici pet slavonskih županija ovaj su tjedan po prvi put zajedno sudjelovali na Europskom tjednu regija i gradova koji se održao u Bruxellesu. Kao rezultat njihovog posjeta Bruxellesu i Europskom tjednu regija i gradova, sinoć je svečano otvoren i ured Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema. Pred dvjestotinjak visokih uzvanika predstavio se i budući rad Predstavništva.

Zajednički nastup Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-Posavske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije kao jedinstvene regije pred europskim institucijama pozdravili su i hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu s kojima su predstavnici slavonskih županija prethodno održali sastanak. A upravo je zadaća europarlamentarnih zastupnika otvarati vrata projektima i idejama koje dolaze iz Hrvatske, rečeno je svečanom otvorenju. Zastupnici su se stavili na raspolaganje i za turističku promociju istoka Hrvatska.

“Projekti koji su značajni za razvoj istoka Hrvatske povezuju naše županije i ovaj zajednički nastup pred europskim institucijama nastavak je uspješne suradnje pet župana i na nacionalnoj razini. Inicijativa je došla od osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, zaživjela je već na nekoliko primjera, od brandiranja istoka Hrvatske kao jedne turističke destinacije, održavanja Dana hrvatskog turizma na kontinentu te otvaranja ovog ureda” – rekao je predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin.

Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu smješteno je u Ured Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije, a vodit će ga Toni Žufić iz Osječko-baranjske županije. U nadolazećem razdoblju u uredu će raditi i stručni savjetnici iz ostalih županija. Rad Ureda financira svih pet županija razmjerno veličini županije. Cilj Predstavništva je sinergijska suradnja u realizaciji individualnih i zajedničkih projekata od strateškog interesa za područje svih pet županija te održavanje sastanaka s relevantnim dionicima iz EU institucija i predstavnicima RH u Bruxellesu.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fourteen − 2 =