U četvrtak 2. sjednica Gradskog vijeća

Sazvana je 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Đakova. Sjednica će se održati u četvrtak 7. rujna s početkom u 9 sati u velikoj vijećnici Grada Đakova. Predložen je dnevni red u 11 točaka.

Uvodno će se iznijeti izvješće mandatne komisije, nakon kojega slijedi aktualni sat, odnosno pitanja i prijedlozi. Slijedi usvajanje zapisnika 1. konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća te prijedlog rješenja o imenovanju članova u 10 točaka. Na dnevnom redu je i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada za 2017. godinu te izvješće o obavljenoj reviziji proračuna za prošlu godinu. Sedma stavka na dnevnom redu je prijedlog odluke o izmjeni odluke o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranka zastupljenih u Gradskom vijeću za ovu godinu.

Raspravljat će se i o utvrđivanju mjerila sudjelovanja roditelja- korisnika usluga u cijeni programa dječjeg vrtića i jaslica u Dječjem vrtiću Đakovo. Predloženo je smanjenje udjela roditelja u cijeni: samohranim roditeljima za 20% te roditeljima s više djece u vrtiću- 20% za drugo dijete. Također, ono što će biti zanimljivo su i izmjene i dopune pravilnika o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parkiralištima, gdje ističemo ukidanje naplate parkiranja u I. zoni u Ulici kralja Tomislava, desna strana od Trga dr. F. Tuđmana do kućnog broja 8 zbog neadekvatnih parkirališnih mjesta, a na tom dijelu će biti smješteno parkiralište za bicikle i motore.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × two =

Vrijeme danas