U Đakovu provedene preventivne aktivnosti

U Strossmayerovom parku u Đakovu u petak je otvoren Craft Beer Festival u sklopu Đakovačkog ljeta, na kojem su sudjelovali i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske. Policijski službenici proveli su preventivne aktivnosti sukladno preventivnim projektima „Zdrav za 5“ i „Sigurnost u cestovnom prometu“ na kojem su informirali građane o opasnostima upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Posjetiteljima je omogućeno podvrgavanje alkotestu kako bi se vozače, a posebice mlade vozače odgovorilo od eventualne namjere da nakon konzumiranja alkohola upravljaju vozilom. Građani koji se ranije nisu imali priliku susresti s alkometrom – uređajem za detekciju razine alkohola u izdahu marke „Drager“, iskoristili su ovu priliku te su se upoznali s načinom njegova rada i povrgnuli se alkotestiranju.

Ova preventivna aktivnost pokazala se zanimljivom i dobro prihvaćenom od strane građana. Cilj preventivnih aktivnosti je utjecati na vozače da nakon konzumacije alkohola ne upravljaju vozilom, odnosno prevenirati vožnju pod utjecajem alkohola kao jednog od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Pogoci: 13

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 + 10 =

Vrijeme danas