U Đakovu uskoro gostuje kazalište KNAP s predstavom “Kod kuće je najgore”

U utorak 9.travnja 2019. u Hrvatskom domu Đakovo gostovat će zagrebačko Kazalište KNAP s predstavom „Kod kuće je najgore“. Organizator gostovanja je PPN, a početak je u 20 sati. Tekst slavnog izraelskog pisca humoreski Ephrama Kishona-„Kod kuće je najgore“, s glumcima Dunjom Fajdić i Markom Hergešićem ove je jeseni redatelj Boris Kovačević postavio na scenu Kazališta KNAP. Avanture Indiane Jonesa, Supermena ili Robina Hooda blijede pred avanturama iz svakodnevnog života “malog” čovjeka kakve nam prikazuje Kishon. Potraga za izgubljenom dudom, kupnja stroja za pranje rublja ili odlazak na godišnji odmor u Kishonovoj interpretaciji predstavljaju prvorazredan avanturistički čin nas običnih smrtnika. Te humoreske o našim “svakodnevnim pustolovinama” savršeno precizno dijagnosticiraju naše mane i slabosti i, naravno, pršte od vedrog, samoiscjeljujućeg Kishonovskog smijeha.

Kishonov pronicljiv, samoironičan pogled na svijet i na naše skrivene i javne navike toliko se stopio s hrvatskim mentalitetom da ga s pravom možemo smatrati i domaćim piscem.

Predstava na duhovit način slijedeći poznati tekst humorističnim kazališnim rezovima secira društvo i svakodnevnicu. U tim se kazališnim igrama fiktivnoga, a svima prepoznatljivoga bračna para svaki gledatelj može naći. Predstava prikazuje cijelu lepezu glumačkih mogućnosti i sposobnosti. Rezultat je osmjeh na licu gledatelja koji uživa u ludičnosti i ljepoti, zaigranosti i posebnosti glumačke igre, sinergiji izvrsnog teksta, maštovitoga redatelja i za igru spremnih glumaca-Dunje Fajdić i Marka Hergešića. ( Mira Muhoberac)

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

11 − 2 =

Vrijeme danas