U Đakovu zaplijenjeno kilogram i pol droge amfetamin speed

Policija je jučer u Đakovu zaplijenila kilogram i pol droge, objavljeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare u sjedištu Policijske uprave osječko-baranjske na kojoj su sudjelovali voditelj Odjela kriminaliteta droga Ivan Canecki i načelnik Policijske postaje Đakovo Rudolf Kolarić.

U poslijepodnevnim satima 12. veljače, temeljem sudskog naloga, policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostorija koje u Đakovu koristi 33-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli PVC vrećice s ukupno više od jednog i pol kilograma droge amfetamin speed, više od deset grama marihuane, bočicu s cvjetnim vrhovima marihuane i PVC drobilicu s više od 15 sjemenki marihuane. Količina droge amfetamin speed zaplijenjene jučer u Đakovu tri puta je veća od količine droge amfetamin speed zaplijenjene u protekle tri godine zajedno.

Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Danas, 13. veljače, u prostorijama PU osječko – baranjske, povodom završetka kriminalističkih istraživanja održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali voditelj Odjela kriminaliteta droga Ivan Canecki i načelnik Policijske postaje Đakovo Rudolf Kolarić.

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom 2019. godine zbog počinjenih ukupno226 kaznenih djela iz područja zlouporabe droga nadležnom državnom odvjetništvu prijavljeno je 126 osoba.

Tijekom 2018. godine na području PU osječko – baranjske nadležnom državnom odvjetništvu prijavljene su 94 osobe za počinjenje 244 kaznenih djela iz područja zlouporabe droga.

U 2019. godini na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je ukupno 318 pojedinačnih zapljena droge, dok je u 2018. godini evidentirano ukupno 305 zapljena.

U 318 pojedinačnih zapljena različitih vrsta droge evidentiranih 2019. godine najveća pojedinačna zapljena odnosila se na 16 kilograma marihuane zaplijenjene na području Sarvaša.

Tijekom 2019. godine na području ove policijske uprave ukupno je zaplijenjeno: 38,4 kg marihuane, 2 grama hašiša, 142 komada biljke kanabisa, 13 komada sjemenki kanabisa, 147,5 komada tableta ecstasy, 470,05 grama amfetamin speed-a, 204,85 grama kokaina, 2 komada LSD, 310,15 grama sintetičkih kanabinoida, 13,2 grama psilocibin, 4,5 ml kanabis ulja, 1745 komada banzodijazepina.

Evidentno je da se na prvom mjestu po broju zapljena uvijek nalazi droga marihuana, dok se na drugom mjestu nalazi droga amfetamin (speed i ecstasy), a unazad dvije godine zabilježen je porast zapljena sintetskih kanabinoida koji se po broju zapljena nalaze na trećem mjestu. Četvrto mjesto po broju zapljena čini droga kokain.

Količina droge amfetamin speed zaplijenjene jučer u Đakovu tri puta je veća od količine droge amfetamin speed zaplijenjene u protekle tri godine zajedno.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ten + 14 =