U dvorani Florentini održan Alzheimer cafe – Štrikeraj cafe

U dvorani Florentini jučer je održan Alzheimer cafe – Štrikeraj cafe, program s nizom predavanja na temu Alzheimerove bolesti i drugih demencija. Program je u sklopu svog projekta „Terapijsko okruženje u zajednici“ organizirala Udruga za psiho – socijalne potrebe „Amadea“. Predavanja su održali prof. prim. dr. sc. Ninoslav Mimica, Sandra Kerovec iz Udruge OZANA, prof. prim. dr. sc Silva Butković Soldo, te Ljerka Pavković i Vesna Božić iz Palijativnog tima LiPa.

Teme su bile usko povezane s Alzheimerovom bolešću i drugim demencijama, te skrbi o oboljelima. Jedan od načina pružanja podrške oboljelima je i pletenje i kukičanje rukavića za osobe oboljele od AB. Udruga OZANA pokrenula je tako akciju njihove izrade pod nazivom „Isprepletimo ruke“. Udruzi Amadea donirani su rukavići koji će se podijeliti oboljelima.

Projekt Terapijsko okruženje za cilj ima smanjiti stigmatizaciju oboljelih od AB i ostalih demencija, smanjiti njihovu socijalnu isključenost te unaprjeđenje mentalnog zdravlja lokalne zajednice kroz psihološke terapije i radno – okupacijski i kreativni program. U sklopu projekta izgraditi će se spiralni vrt s aromatičnim biljem o kojem će brinuti korisnici projekta. Projekt sufinancira Osječko – baranjska županija.

Foto: Udruga za psiho – socijalne potrebe „Amadea“

Pogoci: 1

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

one × 5 =

Vrijeme danas