U Ekonomskoj školi Braća Radić održan Dan otvorenih vrata

Za učenike i roditelje osmih razreda s područja Đakova i Đakovštine, u petak 23. ožujka 2018. održan je Dan otvorenih vrata u Ekonomskoj školi Braća Radić. Cilj događanja bio je pružiti roditeljima i učenicima informacije o nastavku obrazovanja te mogućnostima izbora budućega zanimanja. Kao i svake godine, učenici i profesori pripremili su niz kvalitetnih radionica i prezentacija, koje su osvježene i nekim opuštenijim radionicama, poput plesa, dramskih vježbi i igara na hrvatskom i stranim jezicima. Novost je bila i radionica o kuni, gdje smo mogli saznati neke zanimljivosti o novčanoj jedinici Republike Hrvatske te prezentacija političkog života Hrvatske. Središnja prezentacija bila je sajam vježbeničkih tvrtki, na kojemu svake godine učenici četvrtih razreda pokazuju svoju originalnost, kreativnost te umijeće komuniciranja i pregovaranja. Naime, učenici četvrtih razreda u zanimanju ekonomist i komercijalist u svom programu imaju predmete Vježbenička tvrtka i Strukovne vježbe, unutar kojih se bave virtualnim poslovanjem, osnivanjem tvrtke i simuliranjem transakcija. Sudjelovanjem na sajmu učenici povezuju ono što su učili u teoriji s praktičnim radom. Ove godine na sajmu su sudjelovali i učenici Osnovne škole Budrovci u okviru projekta Europska poduzetnička škola. Sajam je natjecateljskog karaktera, a najuspješnija je bila tvrtka Slavonek d.o.o. učenika 4. K1 razreda pod mentorstvom prof. Anamarije Gajger.

Nezaobilazna je bila i prezentacija zanimanja škole koja posjetiteljima pruža sve potrebne informacije vezane za upis i izbor zanimanja ekonomist, komercijalist, poslovi tajnik i prodavač. Cilj je bio predstaviti zanimanja kroz nastavne, ali i kroz izvannastavne aktivnosti u kojima sudjeluju učenici.

Radionica Europa u školi predstavila je Erasmus + projekt Ravnopravnost spolova: prema zakonu i u stvarnosti, kao i ostale međunarodne projekte u kojima sudjeluje škola, a profesori matematike svojom su radionicom i matematika je zanimljiva pokazali da matematika uopće ne mora biti kamen spoticanja kod srednjoškolaca.

Učenici su pokazali svoje sposobnosti i u režiranju i snimanju filmova, u čemu su bili izuzetno uspješni, a pohvaliti treba i kreativnu izložbu učeničkih radova, kao i pravi sportski duh u vječitom rivalstvu između učenika i nastavnika. Na Danu otvorenih vrata sudjelovali su svi učenici i profesori Ekonomske škole, a posjetitelji su bili vrlo zadovoljni bogatstvom ponuđenih sadržaja.

Ana Birovljević, prof.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eight + thirteen =