U Ekonomskoj školi održana regionalna Erasmus+ radionica

Predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU Davor Špoljar, Ana Kunović i Dino Klarić jučer su u đakovačkoj Ekonomskoj  školi Braća Radić održali Erasmus + regionalnu radionicu u području odgoja i općega obrazovanja, a na temu „Uvod u Ključnu aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince“. Primjer dobre prakse prezentirala je Sonja Pribolšek-Pongračić, ravnateljica Osnovne škole iz Velike Ludine.

Cilj ove radionice bio je osposobljavanje sudionika za razvoj projektne prijave za Ključnu aktivnost 1 (kojoj je rok 1. veljače 2018.) kao i za razvoj Europskoga razvojnoga plana koji je njezin sastavni dio, a namijenjena je bila početnicima, odgojno-obrazovnim djelatnicima iz dječjih vrtića,  osnovnih i srednjih škola, i koji nemaju iskustvo u pripremi projektnih prijedloga u okviru programa  Erasmus +.

Više od sedamdeset sudionika  iz prve ruke je doznalo koje su mogućnosti programa Erasmus + i e-Twininga u području odgoja i općeg obrazovanja, o mogućnostima koje pruža provedba Erasmus + projekta u okviru programa „Ključne aktivnosti  1“ te o mobilnosti u svrhu učenja za pojedinca.

S obzirom da đakovačka Ekonomska škola od 2002. godine sudjeluje u projektima EU i ima bogato iskustvo, zajedno je s Agencijom za mobilnost i projekte EU bila organizator ovoga značajnoga skupa.

Ovom prigodom u školi je upriličena i retrospektivna izložba svih učeničkih radova u međunarodnim projektima pod naslovom „Gradimo europske mostove od 2002.“.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

13 − seven =