U jučerašnjoj pojačanoj akciji policajci evidentirali 47 prekršaja

Jučer, 19. studenog od 14 do 20 sati na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere u prometu. Mjere su bile usmjerene na zaštitu pješaka u prometu.

Policijski službenici evidentirali su četrdeset sedam prekršaja od čega: četiri prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi vozača, devet prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, dva prekršaja nekorištenja svjetala, četiri prekršaja oduzimanja prednosti prolaska pješacima, pet prekršaja prelazaka pješaka preko pješačkog prijelaza na znak crvenog svjetla, devetnaest prekršaja prelazaka pješaka preko kolnika na udaljenosti manjoj od pedeset metara od pješačkog prijelaza, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i dva ostala prekršaja.

Ovom prilikom policija podsjeća vozače da su dužni približavati se obilježenom pješakom prijelazu sigurnom brzinom kako ne bi ugrozili pješake koji pristupaju pješakom prijelazu ili su već stupili na obilježeni pješački prijelaz. 

Isto tako, pješaci su dužni prije stupanja na obilježeni pješački prijelaz obratiti pažnju na udaljenost i brzinu vozila koje se približava pješakom prijelazu.   

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nineteen − ten =