U kolovozu 176 prometnih nesreća, jedna osoba poginula!

U mjesecu kolovozu 2018. godine na području PU osječko – baranjske evidentirano je 176 prometnih nesreća, od čega jedna s poginulim osobama, 69 s ozlijeđenim osobama i 106 s materijalnom štetom.U prometnim nesrećama ukupno je stradalo 96 osoba, od čega je jedna osoba poginula, 23 osobe su zadobile teške tjelesne ozljede i 72 osobe su zadobile lake tjelesne ozljede.Najviše prometnih nesreća dogodilo se zbog nepropisne i neprilagođene brzine (32), slijedi oduzimanje prednosti prolaska (31), nepropisno kretanje kolnikom (21), nepropisno uključivanje u promet (19), nepropisna vožnja unazad (17), nepropisno skretanje (14) i drugi prekršaji.U 32 prometne nesreće u kojima je uzrok bila nepropisna i neprilagođena brzina ukupno je stradalo 28 osoba od čega je 1 osoba poginula, 5 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede i 22 osobe su zadobile lake tjelesne ozljede.U 20 prometnih nesreća počinitelji su imali alkohola u krvi, u kojima sučetiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede i osam je osoba zadobilo lake tjelesne ozljede.

Mladi vozači su sudjelovali u 33 prometne nesreće, od čega u jedanaest s ozlijeđenim osobama i 22 s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama ukupno je stradalo 15 osoba, od čega su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede i dvanaest osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede. Mladi vozači su počinitelji 19 prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom.

Vozači bicikla sudjelovali su u 16 prometnih nesreća, od čega u 15 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te u jednoj prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Ukupno je stradalo 15 vozača bicikla, od čega je deset vozača bicikla zadobilo teške tjelesne ozljede i 5 vozača bicikla je zadobilo lake tjelesne ozljede. Policijski službenici evidentirali su tri prometne nesreće u noćnim uvjetima u kojima su sudjelovali vozači bicikla, a biciklisti nisu bili označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom. U navedenim prometnim nesrećama dva vozača bicikla su zadobila teške tjelesne ozljede, a jedan vozač bicikla je zadobio lake tjelesne ozljede. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio vozač bicikla. Pješaci su sudjelovali u pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, u  kojima su četiri pješaka zadobila teške tjelesne ozljede, dok su dva pješaka zadobila lake tjelesne ozljede. Na pješakom prijelazu dogodile su se dvije prometne nesreće. Pješaci su počinitelji dvije prometne nesreće.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

13 − two =