U Kopačkom ritu izgorjelo oko 20 hektara trave i niskog raslinja

I jučer su vatrogasci s područja Osječko-baranjske županije imali pune ruke posla. Zabilježeno je 8 vatrogasnih intervencija, od kojih je 6 intervencija gašenja požara te dvije tehničke intervencije uklanjanja gnijezda stršljena. Tako su vatrogasci gasili požar suhe trave i niskog raslinja u Trnavi, Našičkom Markovcu, Feričancima, u Kopačkom ritu, u Donjem Miholjcu te požar građevinskog otpada u Đakovu.

Najviše posla vatrogasci su imali u Kopačkom ritu gdje je jučer, u popodnevnim satima, na području parka prirode Kopački rit između Kopačeva i Osijeka, na predjelu Lanište izgorjelo oko 20 hektara trave i niskog raslinja. Požar je lokaliziran u 19,30 sati, izvijestila je Policija. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Osijek i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bilje i Donji grad Osijek. Tijekom današnjeg dana obavit će se očevid nakon kojeg će se utvrdit točan uzrok požara.

S obzirom na sve češće intervencije gašenja požara, Policija upozorava građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Pozivaju građane na odgovorno ponašanje te da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

19 − 11 =