U lipnju nastavljen pad nezaposlenosti u OBŽ

Prema najnovijem izviješću područne službe Osijek Hrvatski zavod za zapošljavanje krajem lipnja na području Osječko-baranjske županije evidentirano je 13.951 nezaposlena osoba odnosno 246 osoba ili 1.7% manje nego u prethodnom mjesecu, ali što je još važnije 1.044 ili 7% manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Smanjenje nezaposlenosti u proteklom mjesecu zabilježeno je u svim ispostavama OBŽ, osim u Našicama gdje se nezaposlenost povećala za 2.9%. Za isti postotak nezaposlenost je smanjena u Belom Manastiru, u Donjem Miholjcu za 2.3%, u Đakovu za 2.5 %, u Osijeku 2.1% i u Valpovu 2.3%.

Iz osječkog Zavoda navode kako je i dalje nastavljeno smanjivanje nezaspolenih sa završenim fakultetom i dugotrajno nezaposlenih osoba. Smanjen je i broj korisnika novčane naknade, ali i potreba za radnom snagom u odnosu na prethodni mjesec.

Što se tiče procijenjene stope nezaposlenosti na području Osječko-baranjske županije, ona je u lipnju iznosila 13.4 % naspram stopi od 14.2% u istom mjesecu 2021. godine. Procjenjena stopa nezaposlenosti na razini držane je 6.1%.

Pogoci: 6

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

6 + 2 =

Vrijeme danas