U nedjelju Mali vezovi

I ove godine u sklopu Đakovčakih vezova uz podršku Grada Đakova i Turističke zajednice grada Đakova održavaju se Mali vezovi. Manifestacija započinje u 16 sati povorkom sudionika Malih vezova koja kreće od  crkve Svih Svetih, kroz korzo, preko Strossmayerovog  trga do pozornice u Strossmayerovom parku. Tomislav Vuković, predsjednik SAKUD-a Grada Đakova:

Mali vezovi su uvertira za centralni događaj Vezova.

Na pozornici u parku bit će zanimljiv kulturno-umjetnički program, a novost ove godine su dječje radionice. Više o tome rekla nam je Marija Gačić, kustosica Muzeja Đakovštine.

Cilj je, kako nam je rekla Gačić zadržati djecu nakaon nastupa na pozornici kako bi roditelji i posjetitelji mogli bezbrižno pratiti program,a osim toga djeca će dobiti priliku na jedan drugačiji način malo više naučiti o kulturi i baštini svoga kraja. Osim toga cilj je privući djecu koja se ne bave folklorom i nisu angažirana u folklornim društvima.

Inicijativu za radionice pokrenule su Marija Gačić i Maja Nikačević. Ujedinile su različite ustanove iz Grada Đakova i pojedince koji su izrazili želju da se ovoj inicijativi pridruže.

U vezovskom šatoru s početkom u 21 sati publiku će zabavljati Mija Dimšić.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seventeen − 3 =