U OBŽ nema novooboljelih

U Osječko-baranjskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom, a od dosadašnjih sedam oboljelih samo jedan je srednje teškog stanja, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite. Župan Ivan Anušić apelira i dalje na građane da se pridržavaju uputa kojima je cilj smanjiti širenje zaraze, a to se može ako se poštuju ograničenja o okupljanju.

Predsjednik stožera Goran Ivanović podsjetio je da su lokalni stožeri civilne zaštite zaduženi za provođenje i kontrolu poštivanja mjera zaštite, a s tim u vezi podsjetio je i na zabranu okupljanja djece i odraslih na dječjim i sportskim igralištima koja moraju biti ograđena. Jedinicama lokalne samouprave upućena je i preporuka da se plaćanje usluga organizira beskontaktno, bez dolazaka na šaltere. Od danas se testiranja na koronavirus rade i u Osijeku, konstatirao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić.

Policija je u protekla 24 sata od 16 zaprimljenih prijava utvrdila tri kršenja mjera samoizolacije, rečeno je na konferenciji na novinare, a granična policija je definirala i koridore za teretna vozila. Županijsko društvo Crvenog križa, kako je također rečeno, organiziralo je preko mreže lokalnih organizacija pomoć u nabavci namirnica i lijekova osobama o kojima nema tko brinuti. S obzirom na to da se uskoro očekuje početak proljetne sjetve, Matija Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore zatražio je da se, osim trgovinama sjemenskom robom i repromaterijalom, omogući i rad prodavaonicama rezervnih dijelova.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seventeen + seventeen =