U OBŽ samo 4 novopozitivne osobe

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 127 uzoraka od kojih su samo četiri bili pozitivni na koronavirus.

Dvije novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Valpova i Viljeva. Na bolničkom liječenju nalaze se 64 osobe oboljele od COVID-19, i to 51 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 12 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 948 osoba.

Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji. Kršenje te mjere utvrdili su za dvije osobe, državljane Austrije, kojima je izrečena mjera samoizolacije u Erdutu od 06. do 16. ožujka 2021. godine, međutim 7. ožujka pojavili su se kao izlazni putnici na Graničnom prijelazu Duboševica-Udvar, gdje su im uručeni prekršajni nalozi, odnosno izrečena novčana kazna od 8.000 kuna i 500 kuna za troškove postupka.

Na Graničnom prijelazu Erdut jučer je državljanin Njemačke predočio krivotvoreni PCR test, zbog čega je uhićen, a slijedi kriminalističko istraživanje. Policijski službenici obavili su i 122 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Tijekom vikenda inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 212 nadzora provođenja epidemioloških mjera (174 u ugostiteljskim objektima, 25 u trgovačkim centrima, 4 u prodavaonicama, a ostalo u drugim objektima). Pri tomu su utvrdili 15 nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fourteen − 6 =