U Okučanima održana 13. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Jučer (13. srpnja 2022. godine) u Okučanima održana 13. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, za Osječko-baranjsku županiju je osobito značajna. Naime, ministrica poljoprivrede Marija Vučković je županu Ivanu Anušiću uručila Odluku o financiranju projekta izgradnje Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće u ukupnom iznosu od 75.345.000,00 kuna.

Inače, sjednicom Savjeta u Okučanima počeo je treći ciklus sjednica u sklopu razvojnog Projekta Slavonija, Baranja i Srijem kojeg je Vlada RH pokrenula kako bi osigurala sredstva iz EU fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Sjednicom je predsjedao predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, a u njenom radu sudjelovao je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

– Činjenica da smo u trećem ciklusu govori o kvalitetnoj strukturi Savjeta, a obzirom na globalne okvire u kojima se nalazimo potrebno je dogovoriti i daljnje korake vezane uz kvalitetu života naših sugrađana – rekao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Dodao je kako je od 2016. do lipnja ove godine u sklopu Projekta ugovoreno projekata vrijednih više od 20 milijardi kuna, a u tijeku je provedba ili priprema njih više od 33.000.

Prilikom predstavljanja informacije o ugovorenim projektima na području Slavonije, Baranje i Srijema, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak naglasila je da je u sklopu Projekta ugovoreno 126% sredstava koja su bila na raspolaganju iz ESI fondova, a isplaćeno je 72,95% tih sredstava. Ministrica Tramišak predstavila je i Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u financijskoj perspektivi 2021.-2027.

Župan Ivan Anušić istaknuo je niz projekata koji se na području Osječko-baranjske županije razvijaju u suradnji s Vladom RH.

– Vrijednost ugovorenih projekata u Osječko-baranjskoj županiji iznosi 7,65 milijardi kuna, što govori o intenzitetu rasta i razvoja proteklih godina u našoj županiji. Regionalni distribucijski centar Osječko-baranjske županije za voće i povrće, Gospodarski centar, projekti prometne infrastrukture, revitalizacija brownfield područja OLT Osijek te brojni drugi projekti doprinose gospodarskom i demografskom oporavku Osječko-baranjske županije – rekao je župan, posebno istaknuvši dva projekta nacionalne važnosti, a to su izgradnja novog Kliničkog bolničkog centra Osijek i dovršetak Koridora Vc.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

16 − 5 =