U ordinacije obiteljske medicine stigle su nove doze cijepiva

Na zahtjev ordinacija obiteljske medicine i pedijatara Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije naručio je još 3000 doza cjepiva protiv gripe. Cjepiva su u obiteljske ordinacije distribuirana prošlog tjedna, a u đakovačku ispostavu distribuirano je dodatnih 330 doza cijepiva. Pokazuje li to povečan interes za cijepljenje ove godine, saznali smo od Tomislava Dijanića, iz Službe za epidemiologiju đakovačke ispostave Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

U županijskom ZZJZ-u kažu kako još nema laboratorijski potvrđenih slučajeva gripa, a Dijanić je podsjetio za koje skupine građana je cijepivo besplatno.

Ostale skupine građana, odnosno svi oni koji ne pripadaju navedenoj rizičnoj skupini, mogu se također cijepiti. Cjepivo protiv gripe mogu nabaviti preko odabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, odnosno kupiti ga u ljekarni. I kao što je bilo prošlih godina, cijepljenje se obavlja isključivo u ordinacijama domova zdravlja, odnosno kod liječnika primarne zdravstvene zaštite.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 × four =