U osam sati zaustavljeno čak 108 prebrzih vozača

Jedan od najčešćih uzroka prometnim nesrećama je nepropisna i neprilagođena brzina, a često se pri tom radi o prometnim nesrećama s najtežim posljedicama. U akciji koju je policija provela u četvrtak od 10 do 18 sati, na području policijske uprave evidentirano je ukupno 120 prekršaja. Od ukupnog broja utvrđenih prekršaja 108 se odnosilo na prekršaje neprilagođene i nepropisne brzine. Za vrijeme provođenja pojačanih mjera evidentirane su četiri prometne nesreće, u kojima je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a jednoj od navedene četiri prometne nesreće uzrok je bila neprilagođena brzina.

Dodajmo kako je u prvih devet mjeseci 2017. godine na području PU osječko-baranjske ukupno je evidentirano 1538 prometnih nesreća. Ukupno je stradalo 613 osoba, od čega je 17 osoba poginulo, 119 osoba je zadobilo teške tjelesne ozlijede i 477 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede. Najveći broj tih nesreća dogodio se zbog neprilagođene brzine.

U cilju smanjenja stradavanja zbog brzine na području PU osječko – baranjske 30. listopada od 14 do 18 sati, policijski službenici provodit će pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Cilj je akcije, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, a akcija će se provesti na raznim lokacijama, kako u naseljenim mjestima tako i izvan naselja.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 + ten =