U Osijek stiglo 15 izbjeglica iz Ukrajine

U Osijek je jučer doputovalo 15 osoba iz zapadnog dijela Ukrajine, uglavnom majki s djecom. Smješteni su u pansionu Nogometnog kluba Olimpije na Zelenom polju u Osijeku, gdje će im biti osigurana zdravstvena zaštita, psihosocijalna te svaka druga pomoć.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mato Lukić, rekao je kako je u najavi dolazak još nekoliko obitelji, ali nema točnih informacija kada stižu i koliko će ih biti, no Osijek i Osječko-baranjska županija spremni su zbrinuti ih, osigurati im uvjete za život te ih uključiti u svakodnevne aktivnosti.

Martina Hećimović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek, istaknula je kako su već počeli s uključivanjem djece u razne aktivnosti – nogometne klubove, rekreativne aktivnosti, a uskoro bi mogli biti uključeni i u školu. Hećimovć zahvaljuje brojnim sugrađanima, koji su se javili I ponudili smještaj te su spremni pružiti svu pomoć ako ona bude bila potrebna. Dvorana Jug 2 i dalje je prihvatni centar za cijelu regiju, gdje se upisuju u registar službe traženja, kako bi se stvorila baza podataka potrebna za kasnije spajanje obitelji. Bude li potrebno, tamo će biti smješteni dva do tri dana, do osiguranja trajnijeg smještaja.

Pogoci: 14

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

nine + 14 =

Vrijeme danas