U Osijeku “Najduža špaga na svijetu”

Točno dva tjedna do finala gimnastičkog DOBRO World Cupa 2018. (26. i 27. svibnja u dvorani Gradski vrt) slika iz Osijeka već je obišla svijet. U sklopu najave ovoga velikog sportskog događaja u subotu popodne velik broj sportaša iz različitih klubova kao i brojni rekreativci na osječkoj Promenadi zajednički su kreirali najdužu špagu na svijetu.

U tom pothvatu sudjelovalo je čak 530 sudionika iz brojnih sportskih i plesnih udruga iz cijele Slavonije. Tako su se osim brojnih članova Gimnastičkog društva Osijek – Žito, koji je inače izvršni organizator DOBRO World Cupa, na Promenadi okupili i članovi Škole nogometa NK Osijek, Plesnog studija Shine, Plesnog studija Midal, Plesnog studija Wings, Baletnog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Atletskog kluba Slavonija – Žito, KRŠG RONDO Osijek, GD Beli Manastir, GK FIT Đakovo, GK Vukovar, GD Sokol Požega, GK Hrvatski sokol Vinkovici GD Hrvatski sokol Valpovo te članovi Karate kluba Essker.

Špaga se tako prostirala gotovo uzduž cijele Promenade, od ulaska u Tvrđu ispred igrališta NK Elektra pa do ispred spomenika Pablu Picassu. Na kraju prema prvim procjenama špaga je bila dugačka gotovo tisuću metara. U svakom slučaju srušen je rekord od prošle godine kada je oko 450 sudionika stvorilo ljudsku špagu 600 metara dužine.

U jedinstvenom pothvatu sudjelovao je i ove kao i prošle godine Robert Seligman, član GD Osijek – Žita kojeg ćemo moći vidjeti na desetom izdanju Svjetskog kupa u Osijeku.

„Ponosan sam na sve moje sugrađane, na Osječane, na Slavonce i Baranjce, na sve sportaše koji su sudjelovali u ovoj akciji i koji su zajednički poslali lijepu sliku iz Osijeka u cijeli svijet. Nadam se kako će tako biti i 26. i 27. svibnja u Gradskom vrtu jer slika iz dvorane odlazi u 55 milijuna kućanstava diljem svijeta, rekao je hrvatski gimnastički reprezentativac iz Osijeka“.

Ivana Maltašić, koordinatorica aktivnosti DOBRO World Cupa, podsjetila je na ostale događaje kojim će se najaviti Svjetski kup u Osijeku.

„Prije svega zahvalila bih svim sudionicima, predstavnicima svih klubova, sportskih i plesnih udruga na sudjelovanju u kreiranju najveće ljudske špage na svijetu. Već u nedjelju, 13. svibnja u 11 sati Trgovačkom centru Portanova odigrat će se igrokaz Mišić Mišo i prijatelj Gymi pa će najmlađi Osječani moći upoznati mišića Mišu i maskotu našeg natjecanja kunu Gymija. Isti igrokaz odigrat će se i u našem osječkom tramvaju u suradnji s GPP-om i to tjedan dana kasnije, 19. svibnja. Također, u petak, 25. svibnja, po prvi put u našem gradu, započeti će FEELGOOD WEEKEND Gastro&Wine&Music Festival tijekom kojeg će se u Perivoju Kralja Petra Krešimira IV, ispred Soklskog doma, održati izvlačenje startnih brojeva svih finalista DOBRO World Cupa na kojem sam sigurna kako će biti i naših gimnastičarki i gimnastičara koji su nas ranijih godina već navikli na dobre rezultate u Osijeku“.

Sve najave i novosti u svezi DOBRO World Cupa Osijek možete pratiti na www.osijekgym.com.

foto: Marko Banić

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eighteen − five =