U Osječko-baranjskoj županiji započela treća faza cijepljenja

Danas je u OBŽ zabilježeno 86 novooboljelih od korona virusa što je udio od 19,8%. Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 47 naselja, a najviše (28) ih živi na području Osijeka. Na bolničkom se liječenju nalaze 82 osobe, i to 60 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 21 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 22 pacijenata. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.955 osoba.

Policijski službenici proveli su 24 provjera osoba u samoizolaciji pri čemu su utvrdili jedno kršenje te mjere (u Osijeku). Obavili su i 139 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje mjera. Na MCGP Erdut dvije osobe (kao ulazni putnici) predočile su krivotvoreni PCR test te su protiv njih podnesene kaznene prijave.Danas je u Osječko-baranjskoj županiji počelo cijepljenje na tri posebno organizirana punkta u Osijeku. Kako su izvijestili ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Nataša Turić i ravnatelj Dom zdravlja Mato Lukić, danas će se cijepiti ukupno 1000 pacijenata i to 600 u dvorani Gradski vrt te po 200 u objektima HZJZ-a i Doma zdravlja. Svi cijepljeni primit će Astra Zeneca cjepivo. Što se tiče cijepljenja ostalih ljudi od 18 godina na više, za sada se ne zna konkretno kada će započeti masovno cijepljenje.

U planu je ovakve cjepne punktove organizirati i u ostalim gradovima OBŽ-a, a tek po dospijeću veće količine cjepiva može se očekivati aktivacija svih 26 punktova za masovno cijepljenje koliko ih je predviđeno za područje županije. Inače, do kraja ovog tjedna očekuje se dolazak još 9.000 doza cjepiva u OBŽ, dok se do kraja travnja očekuje oko 500.000 doza cjepiva na razini cijele Hrvatske. Obzirom da OBŽ dobiva oko 7% pristiglih doza, do kraja travnja očekuje se još 35.000 doza za ovo područje, što je gotovo jednako ukupnom broju doza (36.816) koje su podijeljene od kraja prosinca, kada se započelo sa cijepljenjem kod nas.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five × three =