U samo pet sati 55 prekršaja biciklista

Mjere koje je policija provela u četvrtak bile su usmjerene na utvrđivanje prekršaja vozača bicikla, mopeda i motocikla. Evidentirano je 55 prekršaja, od čega 27 prekršaja vožnje po nogostupu i nekorištenje biciklističke staze, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi vozača, jedan prekršaj pješaka i pet ostalih prekršaja.

Istoga dana, nakon provedenih mjera u prometu, na području ove policijske uprave u nadzoru prometa zatečen je još jedan vozač bicikla koji je imao nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U Belom Manastiru policijski su službenici zaustavili 59-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 0,70 grama po kilogramu (promila). Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U Našicama policijski su službenici zaustavili je 43-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,40 grama po kilogramu (promila).

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × 1 =