U školi u Budrovcima obrok osiguran za sve učenike

Projekt “Vrijeme je za školski obrok 2” vrijedan 1,5 milijuna kuna, u koji je uključeno 1480 učenika u riziku od siromaštva iz 33 osnovne škole kojima je osnivač Osječko-baranjska županija, predstavljen je u srijedu u Osijeku na početnoj konferenciji projekta. Kuhan i zdrav dnevni obrok, želja je svih roditelja i njihove djece, a najviše onih u potrebi. U Osječko-baranjskoj županiji prehranu socijalno ugrožene djece pomažu u sklopu EU projekta “Vrijeme je za školski obrok”. Domaću hranu, voće, povrće, meso škole nabavljaju s obližnjih obiteljskih gospodarstava. Projekt se provodi u školama diljem Županije gdje postoji najviše potrebe. Želja je da skoro 20.000 djece ima u potpunosti besplatan obrok koji osigurava OBŽ, ističe župan Ivan Anušić.

Osnovna Škola Budrovci već je uključena u projekt pripreme obroka za svoje učenike. U dvije godine uloženo je više od 180.000 kuna uz izdašnu potporu županije, za naš radio rekao je ravnatelj Ivan Jukić.

Međutim problem je u nedostatku educiranog kadra, koji na žalost, nije osiguran za potpunu provedbu ovoga projekta, dodaje Jukić.

Župan je najavio kako im je u daljnjoj potpori projektu namjera ove godine početi graditi Regionalni distributivni centar za voće i povrće, projektna dokumentacija je u završnoj fazi, slijedi ishođenje građevinske dozvole i raspisivanje natječaja za izgradnju.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four × 3 =