U tijeku je “Zelena čistka” na Bajeru

Grad Đakovo, Turistička zajednica, Univerzal, Đakovački vodovod i Hrvatske vode pridružuju se i ovoga proljeća nacionalnoj volonterskoj akciji “Zelena čistka”, kojom se želi promovirati očuvanje okoliša kao zajedničko dobro i kultura života u skladu s prirodom. Tom prigodom gradonačelnik Zoran Vinković se obratio prisutnima:

Vinković je pohvalio ovu zelenu akciju, istaknuo da su u nju uključeni i vatrogasci s obzirom da je Bajer veliko izletište. Pripremljeni su novi sadržaji i klupe kako bi se pripremili za nadolazeće ljeto. Također je najavio niz promjena:

U akciji sudjeluju lovci, ribolovci, izviđači i mjesni odbori. U sklopu akcije bit će saniran niz manjih divljih deponija na poljskim i šumskim putovima na gradskome području, sanirana divlja deponija uz staru cestu prema Selcima Đakovačkim, uklonjen šiprag uz dječje igralište na Vili, očišćen neposredni okoliš jezera Jošava te zona između trgovačkog centra u Ulici Franje Račkog i Bajera. Sav će otpad prikupljen zelenom čistkom, sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, zbrinuti Univerzal.

Uočene ekološke probleme možete prijaviti Odjelu za komunalne djelatnosti i prostorno uređenje, svakodnevno u zgradi grada od 7 do 15 sati.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five + one =