U UHD-u stoje iza navedenog priopćenja vezanog uz braniteljsku skrb u gradu

Priopćenje predsjednika UHD-a Đakovo Dražena Bogdana prenosimo u cijelosti:

Povodom oglašavanja istine o zanemarivanju branitelja od strane čelništva grada Đakova koji je objavljen u lokalnim medijima te na društvenim mrežama, čelništvo grada Đakova se oglasilo priopćenjem kako je u tome izneseno niz neistina. S obzirom da čvrsto ja kao i stranka UHD stojimo iza onog što smo iznijeli, a ne želeći se na ovakav način prepucavati, dužni smo iznijeti naš stav i istinu.

Naime, istina je da grad Đakovo godinama subvencionira dio režija korisnicima socijalne skrbi i to je neosporno. Ali je isto neosporna činjenica da čelništvo grada Đakova ne želi prepoznati da je i braniteljska skrb na nivou socijalne skrbi. Za one koji ne znaju braniteljska skrb je dodijeljena braniteljima koji nemaju nikakve prihode i taj iznos se kreće oko 1.000 kuna. Također je neosporna činjenica da su početkom ove godine branitelji koji su korisnici braniteljske opskrbnine tražili od grada Đakova i dobili riješenje da će im Grad pomoći pri plaćanju režija iz gradskog proračuna. Naravno, to nije dugo trajalo i već od ovog mjeseca se takvim korisnicima ukida pomoć od strane lokalne vlasti.
U priopćenju gospodina Mandarića se iznosi da to nije istina i da grad Đakovo i dalje pomaže socijalno najugroženijima a pritom ne spominjući ni jednom rječju one koji su korisnici braniteljske skrbi (namjerno ili slučajno?).
Po svemu navedenom u priopćenju Gospodina Mandarića, oni u toj pomoći od strane grada Đakova ne prepoznaju pojam BRANITELJ, već ih isključivo zanima samo socijalni status, zaboravljajući pri tome da je i braniteljska skrb dio socijalnog davanja u ovom slučaju najugroženijim braniteljima.
Počeci takvog ishoda su se mogli već uočiti pri dodjeli Božičnice od strane grada Đakova u iznosu od 200 kuna najugroženijima, odnosno svim onima koji nemaju nikakve prihode ili im mjesečni prihodi ne iznose više od 2.000 kuna. Božicnica se tako dodjeljivala umirovljenicima, nezaposlenima, korisnicima socijalne skrbi,..(i tu nema prigovora).Ali su već tada izostavljeni korisnici braniteljske skrbi pod izgovorom da oni ne spadaju u socijalno ugrožene.
UHD je i tada reagirao kod Braniteljskog odbora koji je formiran pri uredu gradonačelnika i unatoč nekim obećnjima najugroženiji branitelji nisu dobili tu Božićnicu.
U priopćenju gospodina Mandarića, očito je da sustav ne poznaje pojam branitelja i braniteljske skrbi.

Predsjednik UHD-a
Dražen Bogdan

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eleven + 10 =