Ubrzava se provođenje projekata aglomeracija u Osječko-baranjskoj županiji

Projekti aglomeracija izuzetno su važni za razvoj svih općina i gradova, pa dakako i cijele Osječko-baranjske županije. Međutim, riječ je o izuzetno složenim projektima koji zahtijevaju temeljitu, pa i dugotrajniju pripremu i složenu proceduru u provođenju, što se uočilo i u nekoliko takvih projekata na području Osječko-baranjske županije. Kako bi uklonio uočene probleme te ubrzao realizaciju ovih projekata vodoopskrbe i odvodnje, župan Ivan Anušić inicirao je održavanje sastanaka predstavnika općina i gradova te lokalnih vodovodnih tvrtki uključenih u projekte s čelnicima Hrvatskih voda.

U sjedištu Hrvatskih voda u Zagrebu tako su jučer održana dva sastanka. Tema prvog sastanka bili su provođenje projekata aglomeracija Osijek II, Punitovci i Đakovo, a drugog priprema i prijava projekata aglomeracija Baranje i Našica. Župan Ivan Anušić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenik generalnog direktora Davor Vukmirić, voditelj Sektora za podršku Mario Obrdalj, direktor VGO-a Osijek Željko Kovačević, načelnici i gradonačelnici na čije se područje odnose aglomeracije te direktori đakovačke, našičke i baranjske vodovodne tvrtke i Vodovoda Osijek dogovorili su dinamiku daljnjih aktivnosti.

Između ostalog, slijedi skoro raspisivanje natječaja za aglomeracije Osijek II, Punitovce, Đakovo i Našice. Na žalost, u provođenju aglomeracije Baranja postoji više problema, pa projektu prijeti gubitak od 120 milijuna kuna. Od predstavnika Grada Belog Manastira stoga se očekuje da u što bržem roku poduzmu nužne korake te omoguće provođenje projekta na dobrobit stanovnika Baranje i cijele Osječko-baranjske županije.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × 1 =