Učenici đakovačke Gimnazije na konferenciji projekta u BiH “Animiranje mladih za pomirenje – Budi inspiracija!“

Učenici đakovačke Gimnazije Barbara Angebrandt i Alen Ivančić u pratnji nastavnika Tomislava Kruljca, sudjelovali su na drugoj godišnjoj konferenciji projekta „Bosna i Hercegovina: Animiranje mladih za pomirenje – Budi inspiracija!“ koja se održala u Sarajevu 13. i 14. veljače.

Organizatori konferencije bile su Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, Fondacija INFOHOUSE uz inicijativu i potporu američke nevladine organizacije NDI (National democratic institute) BiH. Konferencija je okupila preko 130 sudionika iz srednjih škola s područja cijele Bosne i Hercegovine te Hrvatske i Srbije.

Svrha konferencije bila je prezentacija učeničkih inicijativa i održavanje rasprava vezanih uz teme pomirenja i međuetničkog dijaloga u Bosni i Hercegovini s naglaskom na bolje razumijevanje mladih koji dolaze iz različitih etničkih skupina te otklanjanje prepreka razvoju civilnog društva.

Učenici su kroz prezentacije i panel rasprave iznosili svoje viđenje problema perspektive mladih kao i općeg funkcioniranja društva u Bosni i Hercegovini te ujedno nudili rješenja i prikazali već odrađene aktivnosti u smislu poboljšanja uvjeta života u svojim sredinama. Konferencija je okončana zajedničkim druženjem mladih koji se u svoje sredine vraćaju ne samo obogaćeni novim spoznajama već i brojnim novim prijateljstvima.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

2 × 2 =