Učenici Ekonomske škole sadili lukovice šafrana za stradalu djecu

Učenici 1.E2 i 2.E1 razreda Ekonomske škole Braća Radić danas su na satu biologije zajedno s profesoricom Brankicom Radonić posadili 30-ak lukovica žutog šafrana i tako se pridružili tisućama mladih diljem EU koji provode ovaj Međunarodni projekt.

Nakon pripreme tla, formirali su lukovice u obliku Davidove zvijezde i na taj način odali sjećanje na milijun i pol židovske i druge djece koja su nevino stradala pod nacističkom vlašću. “U proljeće, kada procvjetaju, predivni žuti cvjetovi podsjetit će nas da i nakon najstrašnijih događaja opet započinje novi život “rekla je profesorica Brankica Radonić.

Uz sadnju lukovica učenici su otiscima svojih ruku na plakatu simbolično prikazali slavljenje međusobnih sličnosti , a na razlika. Poseban naglasak bio je na mir, poštovanje, međusobnu ljubav i toleranciju.

Svatko tko sudjeluje u Projektu Šafran postaje ambasador Šafrana tako što dijeli svoja iskustva o projektu te informira prijatelje i obitelj.

” Nadamo se da će u konačnici žuti šafrani rasti širom našeg grada s još većim brojem uključenih škola te poticati nadu i prijateljstvo.” poručili su učenici.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

4 × one =