Učenici Ekonomske škola izvrsni na natjecanju u daktilografiji

Učenici Ekonomske škole braća Radić sudjelovali su 8. travnja na 20. međunarodnom natjecanju u daktilografiji “Intersteno online 2022”. Natjecanje se provodilo na 17 različitih jezika, među kojima je i hrvatski jezik, u razdoblju od 28. veljače do 11. travnja.

U dobnoj skupini od 17 do 20 godina natjecalo se 477 natjecatelja. Dva najbolje plasirana učenika iz Ekonomske škole su Luka Rebić 3. razred smjera upravni referent na 50. mjestu i Luka Tirić 3. razred smjera ekonomist na 82. mjestu. Na natjecanju su još sudjelovali i učenici: Matej Obrovac koji se plasirao na 222 mjesto, Lana Kovačko na 308 mjesto i Katarina Tabak na 367 mjesto.

Na razini učenika iz Hrvatske učenik Luka Rebić plasirao se na 4. mjesto, a učenik Luka Tirić na 13. mjesto. Mentorice učenicima su Gizela Sabolski i Ana Kovačević. Natjecanje se sastojalo od online desetominutnog prijepisa teksta, koristeći poseban software. Svrha je natjecanja poticanje vještine korištenja tipkovnice te animiranje mladih na zdravu konkurenciju s vršnjacima diljem svijeta.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nineteen + one =