Učenici Ekonomske škole u Italiji i Poljskoj

Učenici Ekonomske škole Braća Radić iz Đakova boravili su prošlog tjedna u sklopu Erasmus+ projekta u Italiji i Poljskoj. Mobilnosti dvaju Erasmus+ pojekata događale su se paralelno, te je istovremeno jedan tim učenika i nastavnika krenuo u Cszestochowuu Poljsku, a drugi u Pescaru u Italiju. Učenici su sudjelovali u 2 projekta pod nazivom “Mladi poduzetnici moderne Europe” te „Ravnopravnost spolova u teoriji i praksi“.

Sudionici u projektu „Mladi poduzetnici moderne Europe“ nakon predstavljanja svojih simuliranih mini kompanija bavili su se osmišljavanjem marketinških strategija svojih poduzeća i sudjelovali u kreativnim radionicama izrade uskrsnih ukrasa. Partnerske škole iz Španjolske, Poljske, Mađarske i Hrvatske predstavljale su i poduzetnike koji se bave društvenim uslugama.

Uz Cszestochowu su učenici i nastavnici Ekonomske škole posjetili i Krakow. Da je tema projekta itekako aktualna govori i interes lokalne televizije koja je snimila reportažu o aktivnostima učenika i intervjuirala ravnatejicu škole, Snježanu Marić. Ekonomsku školu Braća Radić predstavljali su učenici Tea Budžaki, Ivana Pejić, Barbara Puljić, Bruno Tirić, Daniela Tokalić i Barbara Tubanović u pratnji ravnateljice Snježane Marić i prof. Sidonije Grubišić.

I dok se jedna skupina bavila poduzetništvom i društvenom inkluzijom, druga grupa učenika u projektu „Ravnopravnost spolova u teoriji i praksi“ bavila se izradom smartfone aplikacije kojom bi u prvom redu učenice škola sudionica u projektu mogle prijaviti ravnatelju ili školskom pedagogu. Po završetku projekta, aplikacija će se ponuditi i susjednim srednjim i osnovnim školama na korištenje kao vid održivosti rezultata.

Osim radnog dijela, sudionici su imali prilike upoznati i prirodne ljepote regije Abruzzo posjetivši jezero Scanno i mjesto istog naziva, a okušali su se i u jedrenju što im svakako predstavlja nezaboravno iskustvo.

Tim koji je Ekonomsku školu predstavljao u Italiji činili su učenici Marko Brekalo, Ana Jelenčić, Dora Tirić i Iva Zorić u pratnji profesorica Danice Crnov i Zlate Hrženjak.Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

thirteen + eighteen =